De 6 leukste steden in Europa tijdens kerst

De feestdagen staan weer voor de deur en er is niks leuker om lekker een stedentripje te maken naar de leukste kerstmarkten samen met straatjes, die verlicht zijn met de mooiste versieringen. De kersttijd is persoonlijk voor mij de leukste periode van het jaar om een stedentrip te maken en daarom ga ik ook elk jaar bomvol enthousiasme weer opzoek naar iets nieuws. Van het welbekende Londen tot aan ons eigen kerstdorp Valkenburg. Hieronder kun je meer lezen over de leukste steden voor een bezoekje tijdens de feestdagen.



1. Londen

Een van de bekendste, maar ook wel echt een van de leukste steden is Londen. Alle winkelstraten en warenhuizen zijn prachtig versierd en overal zie je leuke lichtjes. Van de leukste kerstmarkten tot aan de London Eye aan toe. Heel de stad is in pracht en praal, waardoor je zeker in de juiste kerststemming zal komen. Neem ook eens een kijkje in het Hyde park. Hier is elk jaar een groot kerstfestival met allerlei leuke kraampjes en een hele gezellige kermis.

2. Rovaniemi

Misschien komt deze naam je wel bekend voor, want het is namelijk de woonplaats van de kerstman. Waar kan je beter in de kerststemming komen, dan in het dorpje van de kerstman zelf? Rovaniemi is te vinden in Finland en is het gehele jaar door prachtig versierd. De prachtige huisjes onder een wit pak sneeuw samen met de sfeervolle lichtjes zorgen voor een echte kerstsfeer. Daarnaast is er nog veel meer te doen in de omgeving, want ga jij het Noorderlicht bekijken of neem je een kijkje tussen de ijsberen?


3. Wenen

Wenen staat bekend om de mooiste kerstmarkten, waar je al je aankopen kunt doen voor een geslaagde kerst. De bekendste markt is bij het prachtige Rathaus, waar van alles te doen is. Door heel de stad zijn kraampjes, muziek en andere kerstactiviteiten te vinden. Maar ook met de lichtjes en de versieringen wordt Wenen elk jaar weer omgetoverd tot een sprookjesstad. Daarnaast is er ook nog genoeg te zien in de stad zelf en is het een hele leuke stad voor een stedentrip. Maar kerst maakt alles toch net iets gezelliger toch?

4. Valkenburg

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook in ons kleine kikkerlandje heb je een echte kerststad. Valkenburg staat natuurlijk bekend om de prachtige grotten, die je van binnen kan bekijken. Tijdens de feestdagen worden deze grotten versierd met allerlei leuke spullen, waarbij je je ogen uit zult kijken. Ben je zelf nog op zoek naar leuke spulletjes? Ga dan naar een van de vele kerstmarkten. Ook deze worden in de grotten gehouden en het fijnste is nog wel dat het daar binnen lekker warm is.



5. Neurenberg

Nog een echte kerststad die niet al te ver weg is, heet Neurenberg. Neurenberg is de echte thuishaven voor een sfeervolle kerst, waarin een van de oudste kerstmarkten van Duitsland is gevestigd. Sommige zeggen zelfs dat het een van de allermooiste is van de hele wereld. Neem een ritje in het reuzenrad om de dag mooi af te sluiten met een prachtig uitzicht. Overal zijn lichtjes te zien samen met gekleurde stalletjes en allerlei kerstdecoratie. Een echte stad waar je een keer moet zijn geweest, als je een grote kerstfanaat bent.

6. Kopenhagen


Kopenhagen mag ook zeker niet in dit rijtje ontbreken, want het is net zoals bovenstaande steden echt de moeite waard om een keer te bezoeken. De Denen zijn erg fanatiek, als het om kerst gaat. Hierdoor is er werkelijk waar geen ene straat te vinden waar geen enkel lichtje te zien is, wat natuurlijk zorgt voor een echte magische sfeer. Daarnaast zijn er talloze kerstmarkten te vinden in prachtige versierde straten samen met een zingend koor aan je voeten. Je kan er ook nog eens heel goed winkelen!


Reacties